Sypání

Dochucování jídel různým sypáním nejen že dolaďuje chuť pokrmu, ale taky zvyšuje jeho nutriční hodnotu. Někdy až úžasně. Je to obvykle doplněk, který dítě v jídle vůbec nezaznamená, ale přitom enormně navýší jeho výživovou hodnotu.

Játra

Játra jsou vysoce bohatá na heme železo, což je železo v mase. Můžete je syrová nastrouhat do teplého pyré, nebo předem rozmixovat a pak jej tam dát lžičkou. Výborná je například bramborová kaše s ghí a strouhanými hovězími játry.

Mořská řasa nori

Nori řasa je nesmírně bohatá na železo a vápník. Sušené mořské řasy lze rozmixovat v domácím mixéru až do jemňoučkého prášku a posypat jím pyré nebo teplé jídlo. Má úžasnou jemnou chuť. Já mám ráda kombinaci avokádové pyré a velká špetka nori prášku.

 

Konopné semínko

Rozmixované a posypané na pyré nebo jídlo dodává pokrmu mnoho proteinu, amino kyselin a antioxydantů. Navíc lubrikuje střevo, takže je výborný pomocník proti zácpě miminek.

Spirulina

Spirulina je hodnocena jako nutričně nejbohatší superfood, poskytuje zdravotní benefity takřka všem orgánům a tělesným funkcím v těle, což v případě podpory trávicího ústrojí a střeva miminka hraje klíčovou roli.