Zázračný brumík

Téma brumík se u nás poprvé objevilo, když si je Benedikt skoro každý den nosil domů ze školky. Nejen že tím objevil kouzlo sladkostí, ale časem mi začalo trochu vadit, že jsem nepozorovaně najela na denní konzumaci brumíků, když jsem Benovi ukázala letadlo a mezitím brumíka celého nacpala do své pusy a snědla.

Od té doby, co jsem začala péct svoje domácí brumíky a pořídila si i silikonovou formu, která je totožná s těmi kupovanými, dělám takový hek – koupím balení brumíků v obchodě, ale medvídky uvnitř vyměním za ty moje. Bena to nadchne a na obsah si ještě nikdy nestěžoval, protože rozdíl nepoznal.

Stejně jsem to udělala i letos na Mikuláše. V lákavé krabičce na něj čekají zázrační lahodní medvídci :)

 

ČÍM SE MŮJ BRUMÍK LIŠÍ OD ŘETĚZCOVÉHO BRUMÍKA

Na rozdíl od brumíka, kterého koupíte v supermarketu, je tento složen jenom z ingrediencí, které jsou pro trávení malých dětí bezpečné a neobsahuje žádné záhadné přísady. Základem je tady banánové těsto a špaldová mouka. Špaldová proto, že je to jediná mouka, která se svou strukturou nedá geneticky modifikovat, takže v ní sice je obsažen lepek, ale není chemicky rafinovaná.

Recept je vhodný pro děti od 1 roku.

RECEPT

Potřebujete

Silikonovou formu na brumíky

Ingredience

65 g másla (změklého)

100 g kokosového cukru

1 vejce

95 g špaldové mouky

1/2 čajové lžičky prášku do pečiva

1 ČL skořice

2 velmi zralé banány+

30ml raw medu

kokosový olej nebo ghí na vymazání formiček

Postup:

Troubu rozehřejte na 160 stupňů. 

Máslo, cukr a vejce dejte do mísy robotu a našlehejte do krémova a světle hněda. Postupně přidávejte mouku, prášek do pečiva, skořici. Nakonec vlijte med a ještě chvíli mixujte.

Jakmile je těsto dokonale namíchané, přidejte ručně rozmačkané banány a naposledy dobře promíchejte. Pečte ve formičkách, které vymažete kokosovým olejem a naplníte těstem až po okraj.

Doba pečení je zhruba 30–45 minut, záleží to na typu trouby.

Brumíci by měli být nadýchaní, dozlatova upečení, ale ne spálení.