Lacto-fermentovaný banán

RECEPT
Vhodné od 10 m+
Doba přípravy: přes noc
Ingredience
- 500g zralých banánů, oloupaných, nakrájených na kolečka
 - 2 PL syrovátky
 - 1 PL mleté skořice
 
Postup
- 
Pokrájené banány natěsno naskládejte do 1L skleněné, hermeticky uzavíratelné nádoby.
- 
V malé mističce rozmíchejte syrovátku a skořici a přelejte jí banány uložené v nádobě.
 - 
Naplňte nádobu čistou vodou tak, že necháte několik centimetrů místa od vrchu nádoby pro případ expanse.
 - 
Utěsněte víkem a nechejte na teplém suchém tmavém místě 24-48 hodin.
 
Tip
Fermentované ovoce je vynikající v ovesných kaších.
Tímto způsobem můžete nakvasit jakékoliv oblíbené ovoce. Vynikající jsou také jablka nebo mango.
V lednici vám fermentované ovoce vydrží až 2 měsíce. - 
 
